Pyramidnecessär till Bs nappar

Har haft en tanke om att göra de här ett tag, men tanken på att behöva sy i dragkedja har avskräckt mig. Men n har jag gjort Bs och den blev helt okej, även om den inte blev kanon. Ska sy en till A också (hans tyg har dock inte kommit än) och tanken är att de ska sitta på deras ryggsäckar så man alltid har en napp med sig.
De är sydda i typ vaxduk.



Kuddfodral till Felicia

Var på Ikea med min syster för några dagar sedan och hon blev helt kär i ett tyg och ville ha en kudde. Sagt och gjort. Det skulle ha varit klart betydligt tidigare om jag inte varit osams med maskinen jag brukar sy på utan fick ta en i princip antik, som gubben lånat av mor sin. Och det tog sin lilla tid innan jag lyckades trä den och sy, men men. Det gick! Hejja mig!
Här kommer en bild och den är sydd på samma sätt som de tidigare kuddarna.
Hoppas hon blir nöjd :-)

Hjulig elefant

Jag fick knappt godkänt i syslöjd och jag har väl aldrig varit jätteintresserad. Men nu helt plötsligt, mycket tack vare FB-gruppen Hempysslat till salu, så har jag hittat intresset och nu vill jag bara köpa tyger och sy, sy, sy... Har sytt lite bokstäver och liknande till ungarnas rum, de är dock inte färdiga än, men det var väl där intresset började gro. Nu har jag sytt en elefant efter mönster i en bok jag lånade på biblioteket;


Sy mjuka djur

av Karin Neuschütz



Och sonen tyckte tydligen om den för den fick följa med på flaket till Bobbycaren :-)


Dopkort Emilia


Tavla B


Födelsedagskort Anders 35 år


Påskägg








Julkrans


Tygpåse


Alexanders album




















Ramar A


Födelsedagskort Maya 2 år


Dopkort Mio


Födelsedagskort Alexander 2 år


Dopskåp A


Tavla till barnens mormor


Födelsedagskort Leo 18 år


Födelsedagskort Mira 20 år


Födelsedagskort Tommy 21 år


Inbjudningskort dop


Jultavla till barnens farmor


Fjärilsmobil

Gjorde fjärilar till B:s rum för ett tag sen, men sedan hamnade de på mitt pysselbord tillsammans med en mängd andra saker som aldrig blir klart. Men nu har jag gjort klart den! Och det blev kanon :-)

Såhär ser det ifrån vår synvinkel



Och såhär ser B dem:




Är riktigt nöjd faktiskt. Tog stommen från en gammal mobil som ändå inte användes. Och det var sååå enkelt!

Födelsedagskort Mio 1 år


Kuddfodral A

Jag är en sån där person som hela tiden kommer på nya saker, men ytterst sällan lyckas genomföra dem. Antingen på grund av att jag aldrig hittar tiden, eller motivationen, eller helt enkelt för att jag försöker men inser att jag inte har färdigheten som krävs för att avsluta det och få ett bra resultat. Speciellt när det gäller att sy. Det är inte min grej, överhuvudtaget. När jag väntade B fick jag för mig att göra ett överkast till spjälsängen. Min man fick sy det, jag höll på att bli galen. MEN! Idag satt jag och sökte efter ett mönster till prydnadskuddar. Vill inte ha med dragkedja eller knappar, det är överkurs. Ramlade då över det här mönstret på en blogg och jag har sytt den första kudden, och den blev sååå bra (om jag får säga det själv ;-)) Fyndade tyget på IKEA, det är egentligen ett påslakan, men det var visningsex så såldes billigare, vilket passade mig bra. 

Såhär blev det i alla fall :-) Kuddöverdragen är avtagbara så man kan tvätta dem.



Beskrivningen på hur man gör hittar du här :

http://jennyshus.webblogg.se/2008/august/kuddfodralsbeskrivning.html

Familjetavla dagis

Skrutt har ju börjat förskola och då ville de att man skulle göra en familjetavla som barnet kan titta på och som de har som stöd när de pratar om olika familjemedlemmar. Vi valde att ha med även mormor & moster eftersom det är personer som kan komma att hämta honom i framtiden.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0